ZAKWAS NATURALNY
Zakwas powstaje w wyniku naturalnej fermentacji mąki żytniej i wody.
W zakwasie samoistnie zaczynają rozwijać się i namnażać pożyteczne bakterie fermentacji mlekowej (wspomaga procesy trawienia białek, wzmaga apetyt, korzystnie wpływa na mikroflorę symbiotyczną przewodu pokarmowego) oraz dzikie drożdże.
W zależności jaką temperaturę zapewnimy zakwasowi a później zaczynowi i ciastu, możemy stymulować rozwój jednych i drugich mikroorganizmów.
Kontakt
Napisz do nas
Dane firmy
06 - 22 poniedziałek - piątek
06 - 14 soboty
(+48) 014 626 78 81
fax.: (+48) 014 626 71 98
handel: handel@klich.com.pl
marketing: marketing@klich.com.pl
księgowość: ksiegowosc@klich.com.pl
33-101 Tarnów ul. Krakowska 253
Co polecamy
Pieczywo żytnie
Pieczywo mieszane
Pieczywo pszenne
Pieczywo premium
Ciasta drożdżowe
Ciasta deserowe i torty
Ciastka
Galanteria Cukiernicza